Placinta cu mere si scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 mere mari
  • 2 linguri cu faina pline cu virf
  • 4 oua
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri iaurt
  • 100 g brinza proaspata de vaci
  • 1/2 praf de copt
  • o lingurita scortisoara macinata
  • 100 g zahar tos
  • 1 zahar vanilat
  • sare

Mod de preparare

Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul , pina isi dubleaza volumul.

Se adauga apoi zaharul vanilat, iaurtul si sarea. Merele se razuiesc pe razatoarea cu gauri mari si se adauga la compozitie impreuna cu celelalte ingrediente. Se amesteca cu lingura si se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt.Se da la cuptor pina face deasupra o crusta aurie. Se incearca cu scobitoarea.

Dupa ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar praf si se serveste calda preferabil.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise