Placinta cu pui si masline

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 150 gr masline verzi cu ardei
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 50 gr kaizer
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura pasta de tomate
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 1 lingura de faina
  • 150 ml lapte
  • 400 gr aluat foietaj

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul pana devin usor aurii. Adaugam patrunjelul verde, apoi carnea de pui tocata. Prajim usor carnea de pui si adaugam kaizerul, condimentele, pasta de tomate si maslinele. Lasam la foc mic 15 minute.

Intr-un bol se bat ouale cu laptele cu faina si cu cascavalul.

Intindem foaia de aluat si o asezam intr-un vas.

Peste foaie punem amestecul de carne racit si il aoperim cu crema de oua.

Se coace la 200 grade timp de 40 - 50 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise