Placinta cu spanac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Spanac tocat congelat - 750g
  • Branza tip feta - 500g
  • Aluat proaspat pentru placinta - un pachet
  • Ulei de masline - 3-4 linguri
  • Oua - 2 buc.
  • Gris - o ceasca
  • Lamaie - 1 buc.

Mod de preparare

Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama de la lamaie pana se obtine o pasta omogena (se poate folosi un blender/mincer).

Aluatul se imparte in doua parti astfel: 2/3 si 1/3 si se intinde in foi de 3-4 mm grosime

Se unge cu unt si apoi se tapeteaza cu faina un vas ceramic, dupa care se aseaza cu grija 2/3 din aluat.

Se umple cu pasta de mai sus, dupa care se acopera cu restul de 1/3 din aluat.

Se inteapa din loc in loc foaia de placinta.

Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste bine.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise