Placinta cu spanac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Spanac tocat congelat - 750g
  • Branza tip feta - 500g
  • Aluat proaspat pentru placinta - un pachet
  • Ulei de masline - 3-4 linguri
  • Oua - 2 buc.
  • Gris - o ceasca
  • Lamaie - 1 buc.

Mod de preparare

Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama de la lamaie pana se obtine o pasta omogena (se poate folosi un blender/mincer).

Aluatul se imparte in doua parti astfel: 2/3 si 1/3 si se intinde in foi de 3-4 mm grosime

Se unge cu unt si apoi se tapeteaza cu faina un vas ceramic, dupa care se aseaza cu grija 2/3 din aluat.

Se umple cu pasta de mai sus, dupa care se acopera cu restul de 1/3 din aluat.

Se inteapa din loc in loc foaia de placinta.

Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste bine.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise