Placinta cu spanac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet de 1 kg foietaj sau 2 de 400 gr
  • 400 gr spanac congelat
  • 200 gr branza feta
  • 100 gr cascaval
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Ceapa se toaca foarte fin si se pune la calit in putin ulei. Adaugam spanacul congelat si amestecam pana cand se decongeleaza intreaga cantitate. Luam de pe foc, adaugam usturoiul pisat, branza feta si cascavalul ras. Lasam compozitia sa se raceasca foarte bine.

Din foaia de aluat foietaj taiem doua cecuri egale (28-30cm in diametru). Asezam in tava prima foaie si punem cantitatea de spanac pe foaie. Eu am intins uniform, insa am gresit, trebuie o gramajoara la mijloc si pe margine un cerc. Lasam 1,5 cm pe margine aluat curat si intre cerc si mijloc un spatiu cam de 1 cm. Cu o furculita lipim marginile foilor, iar la mijloc lipim aluatul unul de altul prin presare usoara cu o cana sau un pahar. Crestam apoi cercul la distanta de 2-3 cm si rasucim apoi fasiile de aluat, toate in acelasi sens una dupa alta.

Ungem cu ou si dam la cuptor pana capata o culoare frumos aurie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise