Placinta cu spanac, branza feta si orez

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -1/2 kg faina;
  • -o lingura sare mare;
  • -apa cat cuprinde;
  • -o lingura ulei masline;
  • -o lingura otet.
  • Pentru umplutura:
  • -1kg spanac;
  • -1kg branza feta;
  • -o ceapa;
  • -o ceasca cu orez;
  • -sare,piper,un pic de vegeta;
  • -marar.
  • si in ou batut pentru uns.

Mod de preparare

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si adaugam orezul. Lasam sa fiarba,dupa care lasam la racit,dupa ce sa racit adaugam branza feta pe care am dat-o pe razatoare,sare,piper,marar.

Foile: Se amesteca toate ingredientele, se formeaza un aluat consistent pe care il impartim in doua,pentru 2 foi.

Intr-o tava rotunda, pe care am tapetat-o, punem prima foaie, umplutura, a-2-a foaie, ungem cu ou.

Se da la cuptor pentru cca 30-40 minunte, la 180 grade.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise