Placinta cu varza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 linguri de faina
  • drojdie cit o nuca
  • untura cit o nuca
  • 1 ou
  • apa calduta
  • varza verde
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, drojdie(muiata cu putin zahar), sare si apa calduta, aluatul sa nu fie prea moale.

Se intinde untura moale pe tejghea si deasupra se pune aluatul, care se impatureste si se framinta cu dosul palmei, pina incorporeaza toata untura.

Se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul.

Varza se caleste in ulei , se potriveste de sare si piper si se da la rece .

Se imparte aluatul in 2 bucati, se face o foaie subtire si se pune pe fundul tavii, cu marginile ridicate.

Se pune varza, se uniformizeaza si se pune a doua foaie de aluat, se lipesc marginile foilor cu degetele, se impunge cu furculita, se unge cu ou si se da la cuptor 45 de minute.

Este extraordinara cu varza asta verde si cruda, asa ca va doresc pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise