Placinta de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/4 cani zahar
  • o lingura si jumatate malai fin
  • 1/4 lingurita sare
  • 3 oua mari la temperatura camerei
  • un galbenus
  • 1/2 cana lapte
  • 1/4 cana unt fara sare, topit
  • 1/3 cana suc de lamaie proaspat
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de lamaie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecati intr-un vas zaharul, malaiul si sarea, adaugati ouale si galbenusul, amestecati bine, apoi puneti laptele, untul topit, zeama de lamaie, esenta de vanilie si esenta de lamaie, amestecati usor si turnati mixtura in foaia de placinta racita.

Dati la cuptor pentru 45 - 50 de minute, apoi mariti temperatura cuptorului si lasati pana se maroneste la suprafata.

Scoateti placinta, lasati-o sa se racesca si apoi taiati-o, veti obtine o placinta care are la suprafata o culoare maro, iar in interior este galbena.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise