Placinta de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/4 cani zahar
  • o lingura si jumatate malai fin
  • 1/4 lingurita sare
  • 3 oua mari la temperatura camerei
  • un galbenus
  • 1/2 cana lapte
  • 1/4 cana unt fara sare, topit
  • 1/3 cana suc de lamaie proaspat
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de lamaie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecati intr-un vas zaharul, malaiul si sarea, adaugati ouale si galbenusul, amestecati bine, apoi puneti laptele, untul topit, zeama de lamaie, esenta de vanilie si esenta de lamaie, amestecati usor si turnati mixtura in foaia de placinta racita.

Dati la cuptor pentru 45 - 50 de minute, apoi mariti temperatura cuptorului si lasati pana se maroneste la suprafata.

Scoateti placinta, lasati-o sa se racesca si apoi taiati-o, veti obtine o placinta care are la suprafata o culoare maro, iar in interior este galbena.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise