Placinta de post cu gutui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 gutui mari
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 350 ml apa
  • 1 lingura margarina
  • ulei
  • zaharina lichida sau zahar(pentru indulcit gutuile)
  • faina cat cuprinde
  • sare

Mod de preparare

Pentru aluat se incalzeste apa, se adauga drojdia, margarina,un pic de sare si faina pana devine un aluat elastec.

Umplutura: Se razuie gutuile, se storc de zeama si se indulcesc dupa preferinta cu zahar sau zaharina.

Coca se imparte in bucati mici(cat un ou), (pentru o foaie eu am folosit cate 3 bucati),in fiecare bucata se face o gaura si se pune o picatura de ulei,se framanta, se intinde foaia subtire si se umple cu gutui.Se ruleaza, se pune in tava si se da la cuptor.Cand este gata se taie bucati si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise