Placinta din iaurt si oua

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g foi de plăcintă
  • 900 g iaurt
  • 8 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 g stafide
  • 2-3 pliculete zahăr vanilat
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • sare
  • ulei pentru foi( unt topit)

Mod de preparare

Primele patru ingrediente sut obligatorii, restul...dupa bunul plac al fiecareia.

Stafidele le hidratam in putina apa cu esenta de rom, cam 20 de minute.

Zahărul se amesteca cu zahărul vanilat, apoi cu ouăle bătute, iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Adaugam stafidele scurse bine de tot.

Se pune într-o tavă ,hârtie de copt apoi se întinde o foaie de plăcintă, se unge cu ulei sau unt topit, apoi se pune altă foaie de plăcintă ,o ungem iar ,pina punem jumatate din foi.

Rasturnam compozitia de iaurt si acoperim apoi cu restul foilor de placinta, unse si ele cu ulei( unt).

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade, pina se intareste iaurtul si se rumeneste foaia de deasupra, cam 45-60 de minute, depinde de cuptorul fiecareia.

Scoatem tava din cuptor si o lasam cateva ore sa se raceasca umplutura placintei.Cel mai bine ar fi sa lasam placinta la rece pina a doua zi, cand o putem taia mai usor , pentru ca este deja intarita umplutura, altfel riscati sa se imprastie ....

Dupa ce este portionata placinta , in tava, o pudram cu zahat praf, deasupra,din abundenta.

Daca doriti se poate prepara un caramel din 7 linguri de zahar topit la care se adauga 200 ml de apa. Se amesteca zaharul cu apa pana ce devine un sirop. Cand s-a scos prajitura din cuptor ce insiropeaza cu acest caramel, apoi se lasa la racit pina a doua zi.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/10/placinta-din-iaurt-si-oua.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise