Placinta din lavas cu carne

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet lavas
  • 1 ou
  • 1,5 pahar lapte batut
  • 1 morcov
  • 400 g carne tocata (oricare preferati, am folosit amestec de porc si vita)
  • 200 g cascaval
  • verdeata
  • ulei de floare soarelui
  • 1 ligurita pasta de rosii
  • sare, piper negru macinat
  • 20 - 30g unt

Mod de preparare

Carnea tocata se prajeste impreuna cu ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare timp de 10 min. Se sareaza, se adauga piper si o lingurita pasta de rosii. Dupa scoaterea de pe foc se amesteca carnea cu verdeata si cascavalul dat prin razatoare

In tava de cuptor se asterne o foaie de lavas peste care se aseaza uniform jumatate din carne.

Intr-un bol mai adinc se amesteca oul cu iaurtul/lapte batut si bucatele de lavas(mici bucati rupte cu mana). Aceste bucati de lavas se aseaza deasupra carnii.

Peste stratul de lavas se adauga restul carnii. Se acopera totul cu o foaie intreaga de lavas peste care se adauga iaurtul ramas si mici cubulete de unt.

Se tine la cuptor 30-40 minute pina se rumeneste

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise