Placinta dulce cu branza -simplu si bun

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. branza de vaci
  • 0,500 kg. smantana
  • 6 oua
  • 0,500 kg.zahar
  • 0,100 kg. stafide
  • esenta de rom si de vanilie
  • foi de placinta

Mod de preparare

Amestecam bine branza,smantana, ouale, zaharul, la sfarsit adaugam stafidele si esentele (se poate pune si coaja rasa de lamaie sau portocala).

Se aseaza cate doua foi (una peste alta)se intinde cu lingura un strat foarte subtire de compozitie, dupa care incepem sa rulam foile. Tava se unge cu unt (margarina sau ulei) se presara putina faina, asezam rulourile de foi umplute cu branza, unul langa altul, stropim cu putin ulei si bagam tava in cuptor. Cand placinta incepe sa se coaca, eu torn deasupra doua oua batute cu un borcan mic de iaurt (sau smantana) si o las la cuptor pana se coace (capata o crusta galben-maronie). Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca nitel,se taie in bucati si se cerne zahar pudra deasupra.

Datorita crustei de ou si iaurt, foile sunt mai moi si bucatile sunt bine legate(foaia si branza), nu crocante

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise