Placinta englezeasca cu pui

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui(mai mare)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • jumatate ardei galben
  • 3 linguri cu varf smantana
  • 1 lingura rasa cu faina alba
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • jumatate foaie foietaj Linco
  • 1 ou
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam.

Morcovul il radem de coaja si il taiem cubulete.

Ardeiul kapia si ardeiul galben ,le scoatem semintele si ii taiem patratele.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Adaugam puiul si il rumenim putin pe ambele parti(cat sa se albeasca carnea).

Apoi adaugam si legumele si le mai sotam 2-3 minute.

Dupa ce am sotat si legumele,adaugam apa cat sa acoperim bine totul.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac.

Smantana o amestecam cu faina bine ,bine , subtiem cu zeama din tocanita si invartim ca sa nu fie nici un cocolos.

Cand puiul si legumele sunt fierte mai bine de jumatate,adaugam amestecul de smantana cu faina ,in fir subtire si amestecam continuu.

Mai fierbem vreo 5 minute si inchidem tocanita.

O turnam intr-un vas yena(sau un vas termorezistent) si deasupra presuram patrunjel verde,tocat.

Luam foietajul(mai intindem putintel cat sa ajunga la dimensiunea vasului,sau daca e potrivit il lasam asa) si acoperim vasul cu el.

Lasam putin loc intr-o parte(sau facem o gaura pe un colt al foietajului) si il ungem cu ou batut .

Dam vasul in cuptor,aprindem cuptorul si il lasam acolo pentru 30 de minute,la o temperatura potrivita.

Cand este gata,scoatem placinta afara,o lasam putin la racorit si servim.

Sa aveti pofta!!!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise