placinta frantuzeasca sarata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g foi pt placinta linco
  • 300 g branza de vaca
  • 300 g branza telemea
  • 4-5 oua depinde de marime
  • 250 g margarina
  • pesmet fin
  • marar,cozi de ceapa

Mod de preparare

se numara foile si se impart in doua

se pune o foaie in tavaunsa cu ulei

se unge foaia cu ulei si se presara putin pesmet

se repeta operatia pana am pus jumatate din cantitatea de foi

se pune branza pe care am amestecat_o bine,telemea cu cealalta cu ouale ,mararul taiat marunt si cozile de ceapa taiate

se pune cealalte jumatate de cantitate de foi

la sfarsit se taie in tava in forma si dimensiunea pe care o vrem .se topeste margarina si se pune peste .se mai taie inca o data ca sa patrunda margarina bine

se pune in cuptor la 175° pana cand s_a rumenit bine.sa devina putin maronie(cam 30 min)

se mananca rece sau calda cu smantana peste

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise