placinta frantuzeasca sarata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g foi pt placinta linco
  • 300 g branza de vaca
  • 300 g branza telemea
  • 4-5 oua depinde de marime
  • 250 g margarina
  • pesmet fin
  • marar,cozi de ceapa

Mod de preparare

se numara foile si se impart in doua

se pune o foaie in tavaunsa cu ulei

se unge foaia cu ulei si se presara putin pesmet

se repeta operatia pana am pus jumatate din cantitatea de foi

se pune branza pe care am amestecat_o bine,telemea cu cealalta cu ouale ,mararul taiat marunt si cozile de ceapa taiate

se pune cealalte jumatate de cantitate de foi

la sfarsit se taie in tava in forma si dimensiunea pe care o vrem .se topeste margarina si se pune peste .se mai taie inca o data ca sa patrunda margarina bine

se pune in cuptor la 175° pana cand s_a rumenit bine.sa devina putin maronie(cam 30 min)

se mananca rece sau calda cu smantana peste

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise