Placinta picanta cu cartofi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,2 kg cartofi fainosi,
  • 1 ceapa verde tocata marunt,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 25 g unt,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingura codite de ceapa verde taiata rondele.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200gr.C.

Se spala bine cartofii si se coc circa o ora, pana ce s-au patruns.

Se curata de coaja si se pun intr-un castron mare.

Se zdrobesc cartofii cu furculita, se amesteca cu ceapa, se sareaza si se pipereaza.

Se incing intr-o tigaie mare de fonta untul si uleiul, se adauga cartofii si se netezesc cu o lingura. Se prajesc, la foc mic, circa 30 de minute, clatinand din timp in timp tigaia, ca sa nu se prinda de fund si de margini.

Dupa ce s-au rumenit dedesubt, se rastoarna cartofii pe un platou incins, se garnisesc cu rondele de codite de ceapa si se servesc imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise