Placinta taraneasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g dovlecel ras
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 200 g sunca afumata
  • 150 g cascaval ras
  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • lapte
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • 1 mana patrunjel verde
  • pesmet

Mod de preparare

Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc intr-o lg de ulei incins pana se inmoaie.Se taie sunca afumata in fasi sau cubulete

Se cerne faina cu praful de copt, se adauga cascaval ras, sunca, ceapa si usturoiul.Se adauga dovlecelul ras, patrunjelul, ouale, laptele daca este prea grasa compozitia, se condimenteaza cu sare piper si maghiran dupa gust.

Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza usor in aluatul preparat. Se intr-un vas termorezistent uns si tapetat cu pesmet si se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade pana se rumeneste.

Pofta Buna!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise