Placinta TWIN PEAKS

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT:
  • 350 gr faina
  • 200 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite zahar
  • praf de copt
  • sare
  • smantana
  • UMPLUTURA:
  • 1 kg cirese
  • 60-80 gr nuci macinate
  • 2 linguri pesmet
  • 150-200 gr zahar
  • scortisoara
  • vanilie

Mod de preparare

Se freaca untul cu galbenusurile si zaharul. Se adauga faina, putina sare, praful de copt, stins cu zeama de lamaie, si smantana, pana obtii un aluat ce se poate intinde usor. Se lasa aluatul sa stea o ora la rece. Apoi se imparte in doua, se intinde o foaie si se pune in tava de copt. Se presara pesmet si nuca macinata, amestecata cu zaharul. Abia acum se pun ciresele, in strat egal (ciresele curatate de samburi si stoarse de zeama). Se acopera cu a doua foaie si bag-o la cuptor. Se taie cat e calda si se pudreaza din belsug.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise