Placinte cu branza burduf

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g faina,200 ml smantana,160 ml apa calduta,1 lingurita zahar,1 1/2 lingurita sare,20 g drojdie,ulei pt. prajit.
  • Umplutura:branza de burduf(sau telemea, ideea e sa fie o branza cu un continut scazut de apa),1-2oua.

Mod de preparare

Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat.

Impartim aluatul in 14 bucati egale de cca 70 g si le lsam sa dospeasca 10 minute.

Intindem cu sucitorul fiecare bucata pana obtinem un cerc si punem pe jumatate umplutura dorita. Aducem cealalata jumatate peste umplutura si inchidem bine placinta avand grija sa se lipeasca marginile. Puteti apasa cu varful degetelor pe margine sau cu dintii de la furculita.

Lasam placintele la dospit inca 10 minute dupa care le punem in uleiul cald(puneti ulei cam de 3 degete in tigaie).

Sunt foarte bune la un pahar cu bere rece si chiar daca raman de pe o zi pe alta nu se usca, raman tot moi.

Reteta o am de pe site-ul Retete.ro.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise