placinte cu branza poale'n brau

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 2 kg faina alba
  • 1plic drojdie uscata sau in cub verde
  • 1lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 cana ulei(untura)
  • cca 1 litru lapte
  • 2 oua
  • stafide
  • Umplutura:
  • 1,5 kg branza de vaci
  • 300gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1ou
  • 3-4 linguri de gris
  • esenta de rom sau vanilie

Mod de preparare

Aluatul

In faina adusa la temperatura camerei facem o gaura in mijloc si punem drojdia cu un pic de zahar si o cana de lapte caldut, acoperim cu un pic de faina si lasam sa creasca pentru circa 15 min. Apoi adaugam ouale batute, uleiul, sarea si framantam un aluat potrivit de moale adaugant treptat lapte. Il acoperim si-l lasam la crescut pentru circa 30-40 min.

Umplutura

In branza punem toate ingredientele si mestecam pana se face pasta. Pentru doritori scoatem zaharul si esentele si punem branza sarata si marar taiat fin.

Aluatul il taiem in 4 si intindem foi pa masa de lucru,taiem patrate dupa marimea dorita,si le umplem cu branza. Lipim marginile, punem placintele in tava unsa cu ulei si le mai lasam cca 10 min la crescut , le ungem cu ou batut, presaram mac sau susan, apoi le coacem. Dupa coacere le ungem cu un sirop facut din 1 cana apa,1lingura zahar si 1 lingura ulei.

Eu fac versiunea mai simpla si anume trandafiri in tava detasabila!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise