Placinte cu branza

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinte
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingura sare

Mod de preparare

Foile de placinta dezghetate se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca aproximativ 10 minute pe o masa presarata in prealabil cu faina.

In acest timp se pregateste umplutura de branza - branza de vaci se amesteca cu 3 oua, sare (aproximativ 1 lingura) si ceapa alba taiata marunt.

Cu sucitorul intindeti foaia de placinta ca sa fie subtire, dupa care cu pensula se unge in strat subtire toata suprafata cu ulei. Se aseaza uniform umplutura de brinza.

Se ridica o margine de foaie si se ruleaza treptat pina se primeste o rulada pe care o taiati in bucati egale.

Asezati bucatile taiate in tava de cuptor unsa cu ulei. Se tine la cuptor 45-50 minute

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise