Placinte cu Pui si Salsa

Am inceput prin a framanta aluatul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • <p style="color: rgb(0, 0, 0);">
  • Aluat
  • 500 g făină
  • 250 ml apă caldă
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri de oțet
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g făină pentru tapetat blatul de lucru
  • <p style="color: rgb(0, 0, 0);">
  • Umplutura
  • 1 piept de pui, tăiat mărunt
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 50 ml apă
  • 250 g cremă de br&acirc;nză
  • jumătate de legătură de mărar, tocat
  • un praf de sare
  • <p style="color: rgb(0, 0, 0);">
  • Sos Salsa
  • 2 roșii, tăiate cuburi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță pudră de chili
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 3-4 fire mărar sau pătrunjel verde, tocat

Mod de preparare

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am făcut spațiu la mijloc și am adăugat apa caldă, uleiul și oțetul. Am omogenizat ușor, am frământat o bilă de aluat și l-am pus să se odihnească la temperatura camerei, acoperit, cât fac umplutura, cam 30 de minute.

Încingem o tigaie, punem uleiul de măsline și punem carnea de pui, peste care presărăm cimbru, sare și chili. Eu am lăsat să se rumenească puțin, apoi am turnat apa, lăsând să se pătrundă bine. Când aproape este gata, adăugăm și usturoiul și mai lăsăm puțin să se gătească. Apoi stingem focul și lăsăm să se răcească.

Separat, se amestecă crema de brânză cu mărarul, apoi adăugăm carnea de pui gătită și amestecăm bine.

A venit timpul să revenim la aluat. Tapetăm blatul de lucru cu făină și întindem aluatul în foaie subțire.

Tăiem cercuri mici, umplem cu pui și apoi închidem plăcintele.

Așezăm în tavă, ungem cu ou și coacem plăcintele la aproximativ 150 de grade pentru 30 de minute, până se rumenesc ușor.

Până se coc plăcintele, facem repede sosul salsa: Călim ceapa, adăugăm condimentele, roșiile și lăsăm să se gătească la foc mediu. După aproximativ 10 minute adaugăm verdeața, mai lăsăm câteva minute și sosul este gata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise