PLACINTELE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 linguri de lapte
  • 10 linguri ulei
  • o lingura otet de mere
  • un praf de sare
  • o lingurita zu zahar
  • 1 ou
  • 1 kg faina

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca bine pana se obtine aluatul.Aluatul se bate circa 5-10 min dupa care se lasa un pic sa se odihneasca si sa creasca.

Coca se imparte in 2 parti si facem 2 suluri.Fiecare sul se imparte in 11 \"chiftelute\".Fiecare \"chifteluta\" este intinsa,presarata cu putina faina si se elimina surplusul de faina cu mana, apoi o impachetam de jos in sus(presar faina),de la stanga la dreapta(presar faina),de la dreapta la stanga ca un plic.O bat bine cu vergeaua,o intind inca putin si o crestez la mijloc.Se prajesc in ulei fierbinte, dar misc cratita incontinuu ca sa se umfle.O intorc si pe cealalta parte.

Se servesc simple,cu gem,dulceata sau pudrate cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise