1. Se toarna in vasul mixerului cantitati mici de faina, untul (moale) si oul; se adauga un vârf de cutit de sare si 1/2 l apa rece si se mixeaza pâna se obtine un aluat omogen. Se infasoara aluatul in folie de aluminiu si se lasa in frigider 30 de minute.
2. Ceapa se toaca si se caieste 10 minute in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Se adauga sunca taiata fâsii, se da focul mai mare, si se caieste 3-4 minute. Se ?ntinde o foaie de aluat de 2-3 mm grosime, se taie in 10-12 bucati cu care se captusesc formele de tarta (12 cm diametru). Se pun în forme portii egale de ceapa, sunca si brânza. Se presara putina sare, se adauga frunzele de maghiran si feliile de rosii. (Aluatul de pe fundul formelor se inteapa cu furculita.)
3. Tartele se coc la 180 gradeC 20-25 de minute. Se servesc calde sau reci.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise