Placintele de cartofi cu sos de mere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cesti de cartofi noi fierti si zdrobiti,
  • 125 g cascaval ras,
  • 2 linguri faina,
  • 1 ou batut,
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa,
  • 1-2 linguri untdelemn.
  • Pentru sos: 2 mere mari acrisoare curatate de coaja si de samburi,
  • 3 linguri de apa,
  • 2 linguri de frunze proaspete de menta, tocate,
  • 1-2 linguri de otet de mere.

Mod de preparare

Cartofii, cascavalul, faina, oul si nucsoara rasa se pun intr-un castron si se amesteca pana ce se obtine o pasta (nu trebuie frecati prea mult).

Se pune untdelemnul la incins intr-o tigaie groasa. Se fac gogoloase din cartofi, se turtesc in palma ca niste parjoale si se prajesc pe ambele parti. Trebuie sa fie brun-aurii si patrunse. Pe fiecare placinta se pune o lingurita de sos de mere si se servesc imediat. Sosul de mere: Se taie merele in bucati mai mari si se fierb in putina apa, pe flacara mica, pana cand se inmoaie. Se zdrobesc cu furculita, apoi se adauga otetul si menta, si se amesteca bine

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise