Placintele de morcovi cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati)
  • :Pentru placintele - 500 g morcovi,
  • 1 cartof mare (160 g),
  • 3 bulbi de praz,
  • 2-3 crengute cimbru,
  • 1 ou,
  • 1 lingura faina,
  • piper,
  • 60 ml ulei.
  • Pentru garnitura de ciuperci - 750 g ciuperci,
  • 1 ceapa mica (de arpagic),
  • 30 g unt (margarina),
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri otet aromat,
  • 2-3 linguri suc de mere,
  • 1/8 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa),
  • 40 g cascaval.

Mod de preparare

Placintelele - Morcovii si cartoful se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica, prazul se taie felii subtiri si se amesteca toate cu frunzele de patrunjel verde, se sareaza si se pipereaza. Separat, se amesteca bine oul cu faina. Din amestecul de legume se fac 20 de placintele, se dau prin ou si se prajesc, pe rand, circa 6-8 minute, in uleiul incins, intorcandu-se cand s-au rumenit pe cealalta parte. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta, se acopera cu un capac si se tin la cald in cuptorul incins la 100°C. Garnitura - Se curata ciupercile si se taie felii. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga ciupercile, se prajesc si ele 3-4 minute, amestecand incontinuu. Se sareaza, se pipereaza, se “sting” cu otet/suc de mere si zeama de zarzavat si se lasa sa dea in cateva clocote. Placintelele calde se servesc impreuna cu garnitura de ciuperci, peste care se presara cascavalul ras.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise