Placintica cu branzica

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 1kg smantana
  • o cana ulei
  • 1kg branzica placinta
  • foietaj(1 pachet)
  • 1 lamaie
  • esenta de rom
  • stafide

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca 7 oute cu zaharul si esenta, apoi se aduga branzica si smantanica(dar nu toata, se mai opresc 3 linguri intr-un castronel), se omogenizeaza bine.

Se unge tava de la cuptor cu ulei iara pachetul de foetaj se imparte in jumatate. Pe rand se aseaza stratul de jos ungand fiecare foae in parte cu ulei. Peste primul strat de foi se toarna compozitia de branzica mixata, si se adauga si stafidele.

Peste compozitie se pun restul de foi ramase, fiecare unsa cu ulei.

La sfarsit se intaeapa compozitia cu cutitul pt a nu se umfla foarte tare partea de deasupra.

Smantanica oprita se bate bine cu cele 3 uote si se pune deasupra placintei.

Se baga la cuptor, fiind incalzit in prealabil aproximativ 45 de min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise