Platou sarbesc cu antricoate

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5 kg antricot de vita;
  • 8 ardei grasi;
  • 6 oua (4 fierte tari, 2 crude);
  • 250 grame ficat de porc sau pasare;
  • 2 legaturi de verdeata (patrunjel, tarhon, marar);
  • 1 ceapa medie;
  • 8 rosii medii;
  • sare, zahar brun, pesmet;
  • 100 grame unt;
  • 400 grame cartofi;
  • 100 grame faina;
  • 150 grame branza de oaie (sau o alta branza grasa si tare);
  • 200 ml ulei.

Mod de preparare

Se pregateste un gratar, se unge cu unt si la foc mare se frig antricoatele, avand grija sa nu le uscam.

Dupa ce luam antricoatele de pe gratar, le asezonam cu sare si piper si le asezam pe un platou.

Pe acest platou,asezam langa carne: 8 ardei umpluti, din care 4 cu 4 oua tocate amestecate cu verdeata, iar 4 cu ficatul sotat cu ceapa. 8 rosii care au fost taiate jumatati, scurse de zeama, presarate cu sare, zahar, date prin pesmet si date la cuptor intr-o tava unsa cu unt pentru 5 minute, galuste sarbesti facute din cartofii fierti si facuti piure amestecati cu 2 oua 3-4 linguri de faina sare si branza rasa, care se prajesc in ulei. Tot pe acest platou se poate pune si un mujdei de usturoi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise