Pluta cu creveti

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Creveti 3 buc
  • ciuperci nameko
  • sparanghel verde
  • usturoi
  • ulei masline
  • vin alb demi-sec
  • sare si piper.

Mod de preparare

Se curata si se decorticheza creveti si se scoate intestinul de pe spatele acestuia .ciupercile se spala sau daca sunt la borcan in ulei se pun la scurs,sparanghelul se curata cu economicul de coaja si se fierbe in apa clocotita circa 2 minute dupa care se scoate in apa cu gheta pentru asi pastra culoarea .usturoiul se curata si se taie lame.Se ia o tigaie in care se soteaza creveti impreune cu usturoiul in ulei de masline ,se pune sare si piper dupa gust si se stinge cu putin vin dupa care se pune un capac si se lasa 1 minut la foc mic pentru a se inabusi.Intro alta tigaie se soteaza sparanghelul si ciupercile in ulei de masline sare si piper.cind cestea sunt gata se aseaza sparanghelul in forma de pluta ,iar ciupercile intre sparanghel,iar creceti linga acestea si se pune jiul format de la creveti peste acestia.

pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise