Poale in brau

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 650 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 50 g smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar
  • o lingurita jumate de drojdie
  • un plic zahar vanilat
  • coaja unei lamai
  • 100 ml apa
  • 100 m lapte
  • Umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • un ou
  • 4 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • o lingura faina
  • 50 g stafide
  • Siropul:
  • o ceasca de apa
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat la final

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata.

Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Pentru crema:

Incorporam branza,faina,esenta,scortisoara,zaharul vanilat,oul.

Siropul il obtinem prin fierberea apei cu zaharul,esenta si zaharul vanilat.

Dupa ce a crescut aluatul,il impartim in doua parti egale. Pe o planseta intindem aluatul pe care il impartim in 8 parti egale. Pe fiecare fasie de aluat, asezam cate o lingurita de compozitie de branza si cateva stafide. Impachetam placintele sub forma de plic, le asezam pe tava unsa,le ungem cu albus batut spuma. Lasam sa mai creasca 20 minute,dupa care la dam la cuptorul incins pana se rumenesc (20-30 minute, in functie de cuptor).La fel procedam si cu celalalt aluat.Dupa ce scoatem tava din cuptor, insiropam cu un penson fiecare placinta pe ambele parti. Lasam sa se zvante pe un sevet de hartie, dupa care le pudram.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise