Poloneza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1 galbenus
  • 70 gr zahar
  • 100 gr smantana
  • 1 praf de copt
  • 270 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 borcan gem de prune
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 albusuri

Mod de preparare

Untul il mixam spuma impreuna cu zaharul si galbenusul de ou.

Incorporam smantana, iar apoi praful de copt.

Adaugam coaja rasa de lamaie, iar la final punem faina.

Framantam cu mana pana obtinem un aluat nelipicios, cam ca o plastelina.

Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt.

Aluatul il punem in tava si cu degetele il intindem pe intraga suprafata a tavii.

Dam foaia de aluat in cuptorul incins pentru 8 minute.

Albusurile le mixam pana se intaresc.

Nuca o amestecam cu zaharul pudra.

Dupa ce am copt 8 minute foaia, o scoatem din cuptor, o ungem cu gem si presaram nuca peste tot.

Deasupra punem albusurile si le uniformizam.

Bagam iar tava in cuptor .

Lasam pana albusurile devin aurii, iar foaia este coapta.

Tragem putin de hartia de copt intr-o parte ca sa verificam daca blatul este bine facut.

Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Acum poate fi taiata si sa o servim!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise