Pomana porcului

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 - 2 kilograme carne porc;
  • - 3 - 4 catei de usturoi;
  • - 1 - 2 litri de apa;
  • - 250 - 500 grame malai;
  • - sare, piper, boia de ardei, cimbru.

Mod de preparare

In momentul taierii porcului de Ignat, in timpul transarii acestuia, se aleg bucati de carne din ceafa, pulpa, de pe burta, bucati de slanina, in jur de 1-2 kilograme, in functie de cate persoane ajuta la treaba, care se taie bucati potrivite si se pun la prajit intr-o tigaie sau ceaun de tuci. Se lasa sa se prajeasca la foc mic, amestecand din cand in cand pana cand incepe slanina sa se topeasca. Se adauga usturoiul zdrobit, cimbru, sare, piper, boia de ardei (dupa gust) si o ceasca de apa, in jur de 100 ml. Se lasa sa clocoteasca apa pana scade si carnea este frumos rumenita. Binenteles ca la acest preparat merge si o mamaliguta preparata din apa, sare si malai. Se lasa la facut si se serveste cand porcul este terminat de transat, inceputul fiind cu o tuica fiarta, iar preparatul asezonat cu muraturi asortate de sezon.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise