Portocale umplute cu capsuni

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g capsuni,
  • 6 portocale,
  • 70 g zahar,
  • 2 linguri lichior de portocale,
  • cateva frunze de menta,
  • gheata maruntita (facultativ).

Mod de preparare

Decupati capacelul fiecarei portocale si scobiti miezul cu un cutit ascutit. Taiati apoi o bucata din coaja si la baza lor, ca sa aiba stabilitate, si puneti-le in frigider.

Maruntiti miezul de portocala, puneti-l intr-o sita sa se scurga si strecurati zeama daca mai e nevoie.

Turnati jumatate din zeama intr-o craticioara (restul poate fi folosit la altceva), adaugati lichiorul si zaharul, puneti-le pe foc pana incep sa fiarba si lasati-le sa se raceasca.

Treceti repede capsunile sub un jet de apa rece, rupeti-le coditele, puneti-le intr-un castron, stropiti-le cu siropul de portocala si dati-le la frigider.

Umpleti portocalele cu capsuni, ornati-le cu frunze de menta si serviti-le imediat, eventual asezate pe un strat de gheata maruntita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise