Portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg morcovi(preferabil sa fie de cumparat)
  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
  • un praf vanilina
  • coaja de la 2 lamai si sucul de la 4 lamai
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Se razuie morcovii pe razatoarea marunta,se amesteca cu 1 kg zahar si se lasa sa stea cateva ore(cel putin 2 ore).Se adauga 300 ml apa,praful de vanilina,coaja si sucul de la lamai.Se pune vasul pe foc si se lasa compozitia sa fiarba,amestecand sa nu se prinda,pana ce scade si se leaga.Dupa ce se racoreste veti observa ca seamana cu o coca,din care,cu palmele faceti bile mari cat o nuca,acestea le tavaliti prin nuca de cocos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise