1.Porumbeii se curata , se spala, li se face o deschizatura pe abdomen si se scot intestinele.Se spala bine, se sterg cu un servet de bucatarie, atat in interior , cat si in exterior si se sareaza si pipereaza.
2.Carnea de miel se da prin masina de tocat impreuna cu felia de paine inmuiata in lapte si stoarsa bine , cu patrunjel si marar verde si usturoiul zdrobit.Compozitia se amesteca cu oul crud, sare, piper si smantana.Se umplu porumbeii cu acest amestec , se coase deschizatura , apoi se aseaza intr-o tava cu ulei si se pune la cuptor.Parumbeii se frig inabusit , impreuna cu ceapa taiata marunt ,costita taiata cuburi, cozile de ciuperci taiatae feliute si putina apa.Cand sunt gata, se scot din tava , iar in sosul din tava se toarna vinul amestecat cu faina si se lasa la fiert 10 minute.Sosul rezultat se strecoara.
3.Rosiile se scobesc si se lasa cu un praf de sare 10 minute, apoi se umplu cu ardeii taiati julien si caliti in unt ,cu marar tocat fin , sare si piper;se dau 10 minute la cuptor.
4.Palariile ciupercilor se spala si se soteaza in unt , cu sare si piper, apoi se presara cu patrunjel tocat fin.
5.Porumbeii se servesc cu garnitura de rosii umplute , cu ciupercile sotate si cu sosul servit in sosiera.Un vin alb sec va acompania preparatul.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise