Potcoave cu nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250gr unt
  • 100gr zahar pudra
  • 150gr nuca macinata
  • 300gr faina
  • 1 praf sare
  • 250gr zahar pudra si 2 plicuri zahar vanilat ptr a pudra potcoavele

Mod de preparare

Potcoavele sau cornuletele cu nuca sunt minunate!

Batem untul pe care l-am lasat la temperatura camerei cu zaharul, apoi nuca, sarea si faina, facem un aluat tarisor. Punem aluatul la rece 30 min.

Presaram faina pe masa si facem un baton lung din aluat, taiem bilute de aceiasi marime. Luam fiecare biluta si o rasucim pe masa pana se face lunga si apoi o incovoiem si o punem in tava. Pare complicat la descriere dar e doar o joaca de copii.

Dupa ce s-au copt, le dam prin zaharul pudra si le punem pe un platou.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise