Prãjiturã de portocale

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280 gr unt
  • 300 gr zahãr
  • 5 ouã
  • 300 gr fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • coaja si sucul de 1 portocalã
  • Sirop:
  • 2 linguri zahãr
  • sucul de la 2 portocale

Mod de preparare

Mixeazã untul topit cu zahãrul, ouãle, fãina cu praful de copt si la urmã sucul si coaja de portocalã.

Pregãteste o formã cu hârtie vegetalã si toarnã blatul.

Dã la copt, apoi lasã la rãcit si împunge blatul cu furculita, însiropeazã.

Poftã bunã :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise