Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:- 200 ml de lapte
  • - 20 g de drojdie
  • - 100 g de unt topit călduţ
  • - 500 g de făină
  • - 4 linguri de zahăr
  • - 2 ouă
  • - ecoajă de lămâie
  • -sare
  • Crema:
  • - 250 ml de smântână proaspătă groasă
  • - 2 gălbenuşuri
  • - 4 linguri de zahăr
  • - 1 esenţă de vanilie

Mod de preparare

Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider).

A doua zi, frământaţi iar aluatul şi îl aşezaţi în 2 forme rotunde cu diametrul de 28 cm. Faceţi-l să fie bine acoperite marginile.Lasaţi aluatul sa crească.

In acest timp, pregătiţi crema. Bateti usor smântâna ca pe frişcă si adaugaţi usor celelalte ingrediente pe rând.

Când aluatul a crescut, turtiţi-l la mijloc si vărsaţi crema.

Cu aluatul ce a dat peste margine puteti face un model in mijloc. Eu l-am amestecat cu cacao şi am pus la mijloc o foaie. Marginile le-am întors usor cu o furculiţă. Ungeti cu ou si coaceţi la 180°C (thermostat 6) cam 30 de minute(depinde de cuptor).

JMie imi seamănă reţeta asta cu o pască!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise