PRĂJITURĂ RAFAELO

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • Pentru blat:
  • - 7 albuşuri
  • - 250 g zahăr
  • - puţină sare
  • - 200 g nucă de cocos
  • - 4 linguri de făină
  • - 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie.
  • Pnetur crema:
  • - 7 gălbenuşuri
  • - 200 g zahăr 5
  • - 5 linguri de făină
  • - 400 ml. lapte
  • - 250 g nucă cocos

Mod de preparare

7 albuşuri se bat cu 250 g zahăr şi cu puţină sare. Se amestecă cu 200 g nucă de cocos şi 4 linguri de făină, 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Tava trebuie să fie unsă şi apoi tapetată cu făină.

Crema:

- 7 gălbenuşuri se freacă cu 200 g zahăr până devine spumoasă, se adaugă 5 linguri de făină şi 400 ml. lapte. Se fierbe pe aburi şi se amestecă până se îngroaşă. După răcire se amestecă cu 250 g nucă cocos. Deasupra se presară nucă de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise