PRAJITURA "ALBA"

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 1 pahar cu lapte,
  • 1 pachet margarina,
  • 1 cana cu zahar,
  • 1 lingurita de bicarbonat,
  • rom,(dupa gust)
  • 2 linguri cacao,
  • faina(cat cuprinde);
  • Pentru crema caramel:
  • 6 galbenusuri,
  • 12 linguri zahar,
  • 1 pachet de unt,
  • 2 linguri de apa,
  • 200 grame nuca prajita si macinata.
  • Pentru glazura:
  • 1/2 pachet de unt,
  • 2-3 lingurite de cacao,
  • 1 pahar zahar pudra,
  • nuca de cocos;

Mod de preparare

1.Se amesteca toate ingredientele si se obtine o coca , pe care o impartim in 12 foi, pe care le coacem pe dosul tavii.

2.Se aseaza foile una cate una ,iar intre ele se pune crema caramel, care se prepara astfel:

Se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar. Zaharul ramas se pune intr-un vas si se arde pana devine maro-auriu si in acest moment, fara a ridica vasul de foc, se adauga untul taiat bucatele si apa. Se fierbe totul la foc mic cateva minute. Se trage vasul deoparte si se toarna compozitia de galbenusuri si nuca, se bate bine, se da din nou pe focul mic si se tine pana se ingroasa la fel cu o budinca. Se ia vasul de pe foc, se lasa la racit si se intinde pe blat.

Deasupra, se pune o glazura din 1/2 pachet unt,2-3 lingurite cacao si un pahar de zahar pudra.Ingredientele se fierb, se pun peste ultima foaie ,iar peste glazura se presara nuca de cocos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise