Prajitura Boema de post

Reteta de prajitura Boema de post. Prajitura Boema de post reteta simpla si delicioasa. Prajituri de post. Dulciuri de post.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 430 g faina de grau
  • 210 g zahar tos
  • 50 g cacao
  • 180 g miez de nuca (130 g macinat + 50 g zdrobit)
  • 480 ml apa plata
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet
  • 90 ml ulei
  • 4 lg cu varf dulceata de prune
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 140 ml frisca vegetala
  • Decor:
  • 300 ml frisca vegetala
  • 50 g aschii de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Reteta de prajitura Boema de post este usor de facut, delicioasa si necesita ingrediente simple, la indemana oricui. Rezultatul este grozav, vom savura o prajitura de post gustoasa si ciocolatoasa.

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul.

3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins cu otet si amestecam.

4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.

Glazura:

Int-un vas (pe baie de aburi) punem ciocolata la topit impreuna cu uleiul. Omogenizam compozitia cu o lingura.

Crema de ciocolata:

1. Punem 100 ml frisca vegetala intr-o cratita non-aderenta la infierbantat (aveti grija sa nu dea in fiert). Oprim focul, adaugam ciocolata rupta bucati, lasam 2-3 minute apoi amestecam bine avand grija sa nu ramana bucati mai mari de ciocolata prin crema (eventual strecurati crema cat este inca fierbinte pentru a nu ramane ciocolata netopita).

2. Lasam la racit complet (eu am lasat-o pana a doua zi in frigider).

3. Inainte de asamblare o mixam cateva minute impreuna cu 40 ml frisca vegetala.

Pentru decor, mixam frisca vegetala indulcita pana creste in volum si capata consistenta.

Asamblare:

Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte. Punem crema de ciocolata intr-un pos si ornam fiecare bucata de prajitura, deasupra acesteia punem frisca batuta spuma si aschiile de ciocolata.

Pofta buna!

Nota 1

In reteta originala prajitura se insiropeaza, dar eu am uitat... :" In orice caz a fost delicioasa si fara sirop.

Nota 2

Frisca vegetala poate contine proteine extrase din lapte, personal nu cred, dar fiecare face cum considera in privinta utilizarii acesteia. Ciocolata amaruie este de post, insa pentru siguranta cititi ingredientele de pe ambalaj.

Incercati si voi reteta de prajitura Boema de post, cu siguranta va fi apreciata. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise