Prăjitura Bounty

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 125 g unt ( poate fi unt cu conținut mic de grăsime )
  • 200 g făină
  • 90 g zahăr
  • 3 ouă potrivite
  • 3 linguri cu lapte
  • două linguri cu cacao
  • o linguriță cu praf de copt
  • o jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • Ingrediente pentru crema de cocos:
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt gras
  • 130 g zahăr
  • 50 g miere
  • 200 g nucă de cocos
  • 7 linguri cu griș
  • Ingrediente pentru glazură:
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 50 g unt gras
  • o lingură cu ulei

Mod de preparare

Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din făină.

Puneți hârtie de copt într-o tavă. Eu am folosit una de 35/25 însă data viitoare voi folosi una mai mărișoară. Adăugați compoziția și coaceți-o aproximativ 10-15 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Faceți testul cu scobitoarea. Nu este un blat pretențios, deci veți putea deschide ușa de la cuptor fără probleme.

Puneți laptele pe bain marie. Adăugați mierea și zahărul. Când acestea s-au topit adăugați grișul amestecând continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să se îngroașe adăugați nuca de cocos și untul. Întindeți crema cât încă este fierbinte peste blatul ușor însiropat cu lichior de cocos sau alt sirop care vă place.

Topiți ciocolata împreună cu untul pe bain marie. Adăugați uleiul. Lăsați glazura să se răcească 3-5 minute la temperatura camerei, apoi întindeți-o peste prăjitură.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise