Prajitura cu banane si ciocolata (de post)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 5 banane (550 g fara coaja)
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 280 g faina
  • 75 ml apa minerala carbogazoasa
  • 2 lg ulei
  • 1 lgt rasa praf de copt (optional)
  • Umplutura (optional)
  • 250 g gem de prune
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3 lg ulei
  • Decor:
  • 60 g zahar tos
  • 1/8 lgt otet/zeama de lamaie

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 170 grade celsius.

2. Topim ciocolata pe bain marie.

3. Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bananele.

4. Punem peste banane ciocolata topita si mixam bine.

5. Adaugam apa minerala si uleiul si mixam. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt cernuta si mixam bine, sa nu se formeze cocoloase.

6. Punem compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (24 cm) si introducem in cuptor pentru 30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

7. Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura la racit.

8. O taiem in doua, punem gemul intre straturi si deasupra glazura.

9. Glazura o preparam punand ciocolata la topit pe bain-marie. Adaugam uleiul si omogenizam bine.

10. Pentru decor punem zaharul impreuna cu otetul intr-o cratita neaderenta la caramelizat. Lasam la foc mic fara sa amestecam pana cand se topeste complet. Oprim focul si amestecam in cratita.

11. Intr-un vas larg punem o hartie de copt. Luam o furculita, o bagam in caramel si o fluturam deasupra vasului cu hartie de copt. Repetam procesul pana cand terminam zaharul caramelizat. Rulam firisoarele obtinute si decoram prajitura cu ele.

Nota!

1. Ciocolata amaruie (cu procentaj mare de cacao) este de post, verificati totusi ingredientele pentru siguranta.

2. Puteti renunta la gemul de prune daca nu va e pe plac.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise