Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese

Biscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit, sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (forma diametrul 22 cm);
  • 200 g biscuiti
  • 125 g unt sau margarina
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 3-4 linguri compot de ananas
  • umplutura;
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri gem de macese
  • 1/2 cantitatea bucati mici de ananas, scurse bine de compot (compot ananas bucati 400 g)
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • jeleul:
  • Zeama scursa de compot de ananas
  • 3 linguri gem de macese
  • un plic jelee tort
  • decor:
  • bomboane de ciocolata

Mod de preparare

Biscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit, sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit. Se intinde amestecul de biscuiti in forma de tort cu inel detasabil, se preseaza cu dosul unei linguri intr-un strat uniform. Pe marginea formei, deasupra blatului de biscuiti, decoram cu bomboane de ciocolata.

Se mixeaza frisca pana se intareste, se amesteca cu gemul de macese si fructele scurse bine de suc. Se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie si adaugata in fir subtire in crema. Se toarna totul deasupra biscuitilor, se niveleaza si se lasa la rece 3 ore sau cel mai bine de seara pana a 2 a zi.

Se prepara jeleul amestecand restul de suc ramas de la compotul de ananas cu 3 linguri de gem si pliculetul de tort gelle. Se pun la fiert amestecand continuu, pana la primul clocot, apoi se toarna deasupra prajiturii, de la centrul ei spre margini. Se lasa la rece cca. 30 minute, dupa care se poate portiona.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise