Prajitura cu biscuiti si mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -700 g biscuiti obisnuiti(2 straturi)sau Petite Bure (3 straturi)
  • Crema:
  • -6 galbenusuri;
  • -3/4 cana zahar;
  • -1 l lapte;
  • -1 plic vanilie;
  • -1 pachet unt;
  • -4 linguri faina;
  • -1 1/2 kg mere(7-8 mere);
  • -frisca;
  • Sirop:
  • -4 linguri cacao;
  • -1 cana apa;
  • -1 cana zahar;
  • -rom.

Mod de preparare

Sirop:

Se amesteca cacaoa cu zaharul,se adauga apa treptat,se pune la fiert si se da in clocot,se mai fierb putin.Se adauga romul.

In tava se intind 2-3 straturi de biscuiti si se insiropeaza cu siropul fiert.

Crema:

Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat laptele si faina,se fierbe pana forfoteste ca o mamaliga.se ia dupa foc si se adauga untul si vanilia.Se aplica peste biscuiti calda.

Se curata merele si se rad peste crema de vanilie.

La final se intinde un strat de frisca. Se rade ciocolata si se orneaza cu boabe din dulceata.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise