Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

Se mixeaza ouale impreuna cu 200 g zahar tos si zaharul vanilat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 250 g branza de vaci
  • * 300 g rubarba
  • * 2 pere rosii
  • * 300 g zahar tos
  • * 1 zahar vanilat
  • * 200 g smantana
  • * 100 g unt
  • * 50 g faina
  • * 4 oua
  • * coaja de lamaie si portocala
  • * 1 lingurita agar - agar
  • * 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Se mixeaza ouale impreuna cu 200 g zahar tos si zaharul vanilat.

Intr-un alt bol se amesteca branza de vaci cu smantana, untul topit si racit, coaja de lamaie, portocala si pastaia de vanilie.

Peste amestecul de branza se adauga oale mixate omogenizand bine compozitia.

Se toarna compozitia intr-o tava si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 45- 50 minute.

Intre timp se curata tijele de rubarba, perele si se taie bucati potrivite.

Se adauga rubarba si perele intr-un vas se pune zaharul putina apa cat sa se acopere si se lasa sa dea un clocot.

Se adauga agar agarul si se lasa sa fiarba doua minute.

Se retrage de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se adauga amestecul de rubarba si pere rosii.

Se portioneaza si se serveste cu drag!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise