Prajitura cu branza si zmeura

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g biscuiti
  • 200 g unt
  • 800 g branza de vaci
  • 6 oua
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • un plic budinca de vanilie
  • 10 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Jeleu:
  • 500 g zmeura congelata
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri amidon
  • 5 g gelatina

Mod de preparare

Macinam biscuitii, topim untul si il amestecam cu biscuitii macinati. Asezam biscuitii intr-o tava (25/35 cm )in care am pus hartie de copt, apoi ii presam bine (eu am folosit un pahar).

Am amestecat branza de vaci (eu am avut Pilos-branza de vaci pt prajituri la 1kg) cu praful de budinca de vanilie. Am adaugat galbenusurile frecate putin, albusurile batute spuma cu zaharul si la final esenta de vanilie.

Am pus aceasta compozitie peste biscuiti si am introdus tava in cuptorul preincalzit la foc mediu. Am lasat la cuptor pana s-a rumenit usor la suprafata, marginile prajiturii s-au desprins de tava si mijlocul nu mai era moale.

Pentru jeleul de zmeura am pus pe foc zmeura impreuna cu zaharul si 200 ml apa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat amidonul amestecat cu 100 ml apa si am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat putin, amestecand continuu. Am hidratat gelatina cu putina apa si am adaugat-o peste zmeura cand aceasta s-a mai racorit.

Am pus jeleul aproape rece peste prajitura si l-am distribuit cat mai uniform. Am introdus prajitura la rece pentru cateva ore. Cel mai bine ar fi lasata de seara pana dimineata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise