Prajitura cu brinza si stafide

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ptr baza
  • 150 gr de biscuiti petite- beure
  • 100 gr de unt topit
  • ptr umplutura
  • 1/3 pahar de stafide
  • 2 linguri de rom
  • 750 gr brinza moale 5%
  • 200 gr smintina 15%
  • 1/4 pahar defaina
  • 1/4 pahar de amilan de porumb (corn flour)
  • 3oua despartite
  • 1pahar de zahar
  • ptr glazura
  • 400gr de smintina 15%
  • 2linguri de zahar

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade

Se pregateste baza

Se sfarima biscuitii si se amesteca cu untultopit pina se cuprinde totul.Se aseaza compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu pergament,se preseaza putin si se da la frizeer.

ptr umplutura

Stafidele se macereaza 15 minute in rom.Intr-e timp amestecam brinza cu smintina ,faina si cornflour galbenusele si 1/2 pahar de zahar pina se cuprind toate ingridentele.Se bat albusurile cu zahar pina este spuma si se cuprinde in umplutura de brinza,se adauga stafidele scurse si se toarna compozitia peste baza.

Se coace o ora pina cind chibritul este aproape uscat.Nu stingem cuptorul dar scoatem prajitura lasam sa se raceasca 10 minute.Amestecam smintina cu zahar si turnam peste prajitura si indreptam,intoarcem la cuptor ptr 10 minute pina cind glazura se stabileste.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine o acoperim cu staniol sau naylon si o lasam la frigider peste noapte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise