Prajitura cu caise si iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 6 oua
  • 240 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 220 ml iaurt cu caise
  • 1 plic praf de copt1
  • 4-16 caise(ale mele au fost mai micute)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un bol punem la mixat ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pe care il adaugam in ploaie..Mixam circa 10 min. si adaugam in acest timp si zaharul vanilat.

Adaugam treptat uleiul (fara a ne opri din mixat)si mai apoi incorporam iaurtul (lingura cu lingura).Adaugam si esenta de rom.Cernem faina si o amestecam cu praful de copt.Adaugam treptat faina amestecand de jos in sus,folosind lingura de lemn.Tapetam o forma(3o/22) cu hartie de copt.Turnam aluatul de mai sus in tava.Spalam caisele, indepartam coaja si apoi le taiem in jumatate.Punem deasupra aluatului, fructele.Preincalzim cuptorul.Dam tava la cuptor.Coacem la 180 grade timp de circa 30 min.Facem testul scobitorii si daca prajitura il trece atunci scoatem tava din cuptor si lasam la racit. Cand prajitura s-a racit o scoatem din tava ,o pudram cu zahar pudra si apoi o feliem.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise