Prajitura cu cappucino si branza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua + 1 albus
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate lapte
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri cappucino de ciocolata
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 17-20 linguri faina cu varf
  • Umplutura:
  • 1 kg si 200 branza de vaci
  • 4 oua
  • 3 sferturi cana de zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o portocala
  • 1-2 linguri faina(daca branza nu e scursa bine)
  • nuca de cocos
  • topping de ciocolata

Mod de preparare

Ouale ( de la temperatura camerei) le separam.

Albusurile le batem spuma cu zaharul,treptat.

Adaugam galbenusurile,unul cate unul si le incorporam bine in albusuri.

Punem laptele si esenta de rom si amestecam , apoi adaugam praful de copt,cappucino si le incorporam bine.

La urma incepem sa punem faina treptat si ultima data turnam si cacaua.

Incorporam bine toate.

Umplutura:

Branza o framantam bine de tot.

Mixam spuma ouale cu zaharul si le turnam peste branza.

Punem zaharul vanilat,coaja de portocala si faina daca e nevoie(la mine nu a fost nevoie ca am avut o banza bine scursa si cremoasa) .

Luam o tava dreptunghiulara o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Turnam 3 sferturi din compozitie in tava si punem branza cu o lingura,din loc in loc.

Restul de compozitie de blat,il turnam deasupra,peste branza.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita pana ce prajitura este coapta.

Cand e gata o scoatem din cuptor,si o lasam sa se raceasca.

Rece o ungem cu putin topping de ciocolata ,cu un pensonas si presaram nuca de cocos.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise