Prajitura cu Ciocolata

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • blat:
  • -7 oua
  • -7 linguri zahar
  • -50 grame cacao
  • -250 grame faina
  • -100 grame margarina
  • -1 esenta rom
  • -1 plic praf de copt
  • crema alba:
  • -250 ml frisca lichida
  • -2 pliculete gelatina
  • -500 grame branza vaci
  • -1 esenta vanilie
  • -200 grame zahar
  • sirop:
  • -300 ml apa
  • -250 grame zahar
  • -1 esenta vanilie
  • -1 buc intreaga coaja de portocala
  • crema neagra:
  • -1 pachet unt
  • -250 grame zahar
  • -4 linguri lapte
  • -250 grame ciocolata de menaj
  • -1 esenta de rom
  • -50 grame ciocolata neagra

Mod de preparare

PENTRU BLAT:

1 - Bati albusurile spuma cu zahar

2 - Adaugi galbenusurile, margarina topita si racita, esenta (rom), praful de copt, incorporezi usor faina apoi adaugi cacaua .

3 - Torni aluatul intr-o tava cu hartie de copt . Coci la foc mic 40 mic.

CREMA ALBA:

1 - Branza scursa bine si frecata cu zaharul si esenta (vanilie).

2 - Bati frisca lichida cu mixerul si o amesteci cu gelatina (preparata si rece)

3 - Se amesteca frisca si branza la un loc.

SIROP:

1 - Se fierbe apa cu zaharul, cu esenta , si cu coaja de portocal rasa timp de 15 minute.

CREMA NEAGRA:

1 - Untul cu zaharul le pui la foc foarte mic, adaugi esenta, laptele si ciocolata de menaj si omogenizezi bine crema.

2 - Pui crema la rece pana devine consistenta .

Blatul rece se taie in doua insiropezi , ungi prima parte cu putina crema de ciocolata , pui 3/4 din crema de branza (crema alba) , din nou ciocolata , se aseaza a doua jumatate de blat insiropat iar deasupra crema alba ramasa.

*Daca vrei adaugi ca decoratiune fulgi de ciocolata neagra*

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise