PRAJITURA CU CIOCOLATA SI ALUNE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g.ciocolata de menaj sau lapte,taiata bucatele,
  • 75g.unt nesarat,moale,
  • 195g.frisca nebatuta,
  • 150g.biscuiti Amaretti (sau pricomigdale),
  • 50g.alune;

Mod de preparare

1 Se tapeteaza cu hartie pergament fundul unei tavi de chec.

2. Se topeste ciocolata cu 2 linguri apa, deasupra unei cratite cu apa, care fierbe mocnit.

3. Se freaca untul spuma, se adauga ciocolata topita, amestecand incet, pana ce compozitia se omogenizeaza. Se incorporeaza frisca, biscuitii sfaramati si alunele taiate bucatele.

4. Se toarna amestecul in tava si se lasa la frigider 2-3 ore. Cand s-a intarit, se desprinde prajitura de pe marginile tavii cu un cutit incalzit si se aseaza pe un platou de servit. Se taie felii in momentul servirii. Dupa dorinta, poate fi servita cu frisca batuta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise